Hamas’tan Eylem Çağrısı

Basın Açıklaması

Bismillâhirrahmânirrahîm

Mescid-i Aksa ve Esirler İçin Gösteri ve Kitle Seferberliği Çağrısı ve Küresel Bir Hareket Daveti

Mübarek Mescid-i Aksa'nın maruz kaldığı saldırganlık ve ciddi ihlaller, keyfi ve haksız kapatılmasının devam etmesi karşısında; faşist işgal hükümetinin Filistinli esirlere yönelik sistematik suçlarını, son olarak da cinayet niteliğindeki idam yasasını tırmandırdığı bir ortamda, İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının kitlelerini, Arap ve İslam ümmetinin halklarını ve dünyanın dört bir yanındaki özgür insanları genel bir seferberliğe, tüm imkânların harekete geçirilmesine, önümüzdeki Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri (3, 4 ve 5 Nisan) tüm başkentlerde, şehirlerde ve meydanlarda öfke yürüyüşleri, kitlesel gösteriler ve dayanışma etkinlikleriyle geniş çaplı harekete geçmeye çağırıyor; bununla mübarek Mescid-i Aksa'ya zafer kazandırmayı ve işgal hapishanelerindeki esirlerle dayanışmayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki Cuma günü (3 Nisan) "Miraç ve Esirler Cuması" olsun; bu gün, mübarek Mescid-i Aksa'ya zafer kazandırmak ve Siyonist işgal hapishanelerindeki esirlerle dayanışmak için genel bir seferberlik ve kitlesel öfke günü olarak belirlenmiştir.

Mescid-i Aksa ve esirlerle dayanışma etkinlikleri devam etsin, adil davamızı ve meşru haklarımızı destekleyen küresel hareket canlandırılsın ve yenilensin, faşist işgal hükümetinin toprağımıza, halkımıza, kutsal değerlerimize ve esirlerimize yönelik suçlarını durdurması için her türlü baskı güçlendirilsin.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)

Çarşamba: 1 Nisan 2026
Miladi: 13 Şevval 1447 H.


Diğer Haberler
Faaliyet Detayı

Gazze

Gazze Şeridi'nin en eski ibadethanelerinden biri olan ve İsrail saldırılarında kısmen yıkılan Büyük Ömeri Cami...