Hakkımızda

Fukara İnsani Yardım Derneği 2013 yılında Suriyeli mültecilerin Adana’ya yoğun bir akımla gelmesiyle birlikte 7 arkadaşın birbirleriyle istişare sonucunda kurulmuştur. Suriye’de hızlı gelişen süreç içerisinde dernek yardım faaliyetleriyle alakalı insani yardımını bu gelişmeyle birlikte hızlandırdı. Fukara Der kurucularının hepsi Adana’da ikamet etmektedir. Adana’nın Suriye’ye yakın bir mesafede olması nedeniyle biz Fukara Der olarak Suriye sınırları içerisinde de insani yardımını yapmaktayız. Projeler bölümünde projelerimizi takip edebilirsiniz. Fukara Der kurucularının bir araya gelmesi ve birlikte hizmet etmesi tamamıyla önceden planlamış, tasarlanmış bir olay değildi. Hasan Süslü öncülüğünde mültecilere ekmek dağıtımı ile başlayan insani yardım neticesinde o ekmek kırıntılarının daha sonra erzak paketlerine dönüştüğünü ve daha sonra mültecilerin tüm evinin eksiklerini ve ihtiyaçlarını alabilecek olgunluğa eriştiğini sayfamızdaki resimlerden gözlemeyebilirsiniz. Fukara Der çok kısa bir süre içerisinde yurtdışında bulunan STKların ilgisini çekmiş ve Suriye’ye yardım noktasında bir köprü olmuştur. Allahu Teala tüm samimi niyetleri karşılıksız bırakmaksızın bu değerli hizmeti bize verdiği için sonsuz şükürler olsun. Biz Fukara Der olarak isminin Fukara olması hasebiyle Rabbimizin huzurunda Fakir-Fukara olduğumuz bilerek, O’nun sonsuz sınırsız zenginliğe sahip olduğuna itikad ederek haddimizi biliyoruz. Biz Fukara Der olarak sadece Allahu Teala’nın yeryüzündeki hammalığını yapan kullarıyız. Zengin olan O’dur bizler ise Fukarayız…

Bu gün geldiğimiz noktada ise bir çok farklı ülkede, bir çok projeyle insanlığa hizmet eden, iyilik dağıdan bir kurum konumuna geldik. Bu günlere ulaşa bilmek adına, bir çok bedel ödeyen ve tüm faliyetlerini şefaflık içinde yürütmeye gayret göstermemiz, en büyük etkenler arasındadır. 

Bundan sonrada tüm gayretlerimiz insanlığa hizmete aracı olabilmek ve bunu her zaman olduğu gibi en şefaf yöntemler ile yapmak olacaktır. Gayret bizden Taktir Allah'tandır.